Contact | Bel +31 6 14394507

Combineer en Profiteer! Direct uw korting zichtbaar terwijl u verder winkelt!!

Houtpellets

Houtpellets

Wat zijn houtpellets?

Houtpellets ook wel pelletkorrels of kortweg pellets worden gemaakt van het restmateriaal van houtzagerijen welke onder hoge druk samengeperst worden tot pelletkorrels van 6mm dikte en vaak variërend tussen 10 en 30mm lengte. Maar ook afmetingen kleiner dan 10 en groter dan 30 zijn geen uitzondering. De pellets die daarmee worden geproduceerd dienen als perfecte basis voor een duurzame verwarming.

Pelletkorrels kunnen, indien correct verkregen, een belangrijk wapen vormen in de strijd tegen het broeikaseffect. Door de compacte vorm, hoge calorische waarde en de relatief lage vochtigheidsgraad kunnen ze zeer efficiënt en schoon verbrand worden.

Daarmee is de houtpellet dé oplossing voor het duurzaam stoken van uw kachel voor het verwarmen van ruimtes in uw bedrijf of woning. En via onze website kunt ook eenvoudig online pellets bestellen.

Houtpellet kachel

De vorm van de houtpellets is ideaal voor gebruik in een houtpellet kachel. De brander kan op eenvoudige wijze automatisch gevoed worden door een constante stroom pellets.

Omdat het CO2 gehalte dat vrijkomt bij de verbranding van de pellets nagenoeg gelijk is aan de natuurlijke afbraak van rottend hout kunnen we van een CO2 neutraal product spreken.

In tegenstelling tot de fossiele brandstoffen zoals olie en kolen dragen pelletkorrels zodoende bij aan de reductie van het CO2 gehalte waar vandaag de hoogste prioriteit aan wordt gegeven.

Er dient bij het kiezen van een pelletkorrel rekening gehouden te worden met de specificaties van de in de pelletkachel geplaatste brander en de afstelling hiervan. De voor de productie van de houtpellet gebruikte soort hout en de afmeting kan invloed hebben op de efficiëntie van het brandproces. Wij adviseren u graag over de juiste aanpak.

Pellets bestellen

Houtpellets zijn bij ons online eenvoudig te kopen. Onze pelletkorrels zijn zowel in zakken als in bulk te leverbaar. Wij leveren ze gratis bij u af maar als u ervoor kiest om ze af te halen dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Door pellets van Baltawood te kopen bent u er tenminste zeker van dat u premium producten koopt voor een redelijke prijs met een hoog rendement. En er warmpjes bijzitten voor lagere kosten wil toch iedereen?

X