Contact | Bel +31 6 14394507

Combineer en Profiteer! Direct uw korting zichtbaar terwijl u verder winkelt!!

Pini Kay

Pini Kay Briketten

Pini Kay briketten zijn een type brandstof die in eerste instantie voornamelijk worden gebruikt voor het stoken van kachels en open haarden. Tegenwoordig wordt het ook steeds meer gebruikt voor het aanmaken van barbecues.
Pini Kay houtbriketten worden gemaakt van houtzaagsel van (veelal) eikenhout zonder toevoeging van chemicaliën. Deze houtbriketten worden door middel van hoge druk samengeperst. Hierdoor zijn de briketten vrij van bindmiddelen waardoor ze een duurzame en milieuvriendelijke optie zijn.

Het gat in het midden van de Pini Kay briketten zorg ervoor dat er meer zuurstof aanwezig is. Hierdoor komt er meer warmte vrij en is er een hoge vlam. Dit zorgt voor een hoger rendement dan gewoon haardhout.

Pini Kay briketten hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel hout of houtskool. Ten eerste branden ze langer en hebben een hogere calorische waarde dan gewoon hout, ze zijn efficiënter in het aanmaken van vuur en het warm houden van de ruimte. Ten tweede produceren ze minder rook en as dan houtskool, wat zorgt voor een schonere en meer gecontroleerde verbranding.

Een ander groot voordeel is dat de briketten redelijk goed te temperen zijn. Door te spelen met de toe- en afvoer op een verantwoorde manier (dus niet de uitgang knijpen en de toevoer wijd open!!) kun je de briketten ook in een gloeistand krijgen waarbij de vlam mooi blauw is en de briketten net zoals kolen mooi gloeien. Voordeel is dat de verbranding dan minder snel verloopt en er dus wat zuiniger et de briketten wordt gestookt.

Een ander voordeel van Pini Kay briketten is dat ze gemakkelijk te vervoeren en op te slaan zijn. Ze zijn compact en kunnen worden opgestapeld in een kleine ruimte, hierdoor zijn ze ook handig voor kampeer- of picknicktrips.

Hoewel Pini Kay briketten relatief nieuw zijn op de markt, hebben ze snel populariteit gewonnen bij haardkachel- en barbecue-enthousiastelingen en outdoor liefhebbers vanwege hun duurzaamheid, efficiëntie en gebruiksgemak.

U kunt de Pini Kay houtbriketten gebruiken in kachels, haarden, boilers, vuurkorven, barbecues en andere soorten verwarmingsapparatuur. 

X