Pelletkorrels kopen

Inhoud

Pelletkorrels kopen? Hier moet je op letten.

Pelletkorrels kopen lijkt in eerste instantie een simpele handeling. Er is tegenwoordig redelijk makkelijk aan te komen. Heel veel winkels verkopen nu pelletkorrels in een breed scala aan soorten en verpakkingen. Kenners en vaste gebruikers weten ondehand de weg wel te vinden naar de juiste pellet voor hun specifieke toepassing. Zij kunnen ook makkelijk online pelletkorrels kopen met mooie kortingen voor zowel klein gebruik als ook in bulkverpakking.

Maar dat brede scala aan soorten en verpakkingen kan er voor de minder doorgewinterde starter ook voor zorgen dat je bijna letterlijk door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer kunt zien.

Daarom proberen wij iets meer duidelijkheid te scheppen in deze materie zodat u een weloverwogen keuze kunt maken in uw persoonlijke situatie.

Houtpellets

Wat zijn Pelletkorrels?

Pelletkorrels kopen

Pelletkorrels of kortweg pellets is een verzamelnaam voor samengeperste korrels van (voornamelijk) restmaterialen van organische producten.

Grofweg kunnen we twee stromen onderscheiden. Aan de ene kant pelletkorrels voor het verwarmen door middel van een pelletkachel en aan de andere kant pellets voor agrarisch gebruik. Hierbij kun je denken aan bodembedekkers in stallen.

Daar waar de pellet gebruikt wordt voor verwarming spreken we van houtpellets en zal deze in de basis zijn vervaardigd uit restmaterialen zoals zaagsel en houtkrullen afkomstig van de houtverwerkende industrie. Denk hierbij aan onder andere de houtzagerijen. Deze restmaterialen waren in het verleden van geen enkele waarde en werden dan ook gewoon op de afvalberg gestort of verbrand. Met de uitvinding van de pelletkachel kreeg deze afvalstroom een tweede kans en sindsdien wordt in grote mate gebruik gemaakt van dit materiaal en heeft de term biomassa zijn intrede gemaakt in de hedendaagse energievoorziening.

De Agrarische sector heeft mogelijkheden gezien in het stro samen te persen in kleine korrels (later aangeduid met pellets) ten behoeve van stalstrooisels met een hoge vochtopname.

We zullen ons op deze pagina beperken tot de houtpellet voor het verwarmen van de woning of bedrijfspanden met behulp van een pelletkachel.

Het aanbod pelletkachels is vandaag de dag enorm. Ook daar geldt dat het vaak lastig is om een keuze te maken uit alle modellen. Laat je daarom uitgebreid informeren over de mogelijkheden in je eigen specifieke situatie. 

Als je uiteindelijk een keuze hebt gemaakt voor een bepaald type pelletkachel kan de leverancier ook meteen aangeven welk type houtpellet het beste geschikt is voor jouw kachel. Wellicht leveren zij die zelf ook wel of weten zij waar ze te koop zijn. Trouwens wij verkopen ze ook, kijk gerust rond in onze webshop 😉

Het hart van iedere pelletkachel is de brander, deze zorgt er voor dat iedere pelletkorrel optimaal wordt verbrand. De brander is vaak afgesteld op een bepaalde houtpellet. Bij het overgaan naar een andere houtpellet is het daarom raadzaam de leverancier te vragen naar de afstelling van de brander en laat deze desnoods aanpassen aan specificaties van de nieuwe houtpellet. 

Zoals al gezegd zijn houtpellets gemaakt van restmaterialen van houtverwerkende bedrijven. Aangezien er verschillende boomsoorten in de houtzagerijen worden verwerkt kan het restmateriaal in sommige gevallen een mix zijn van verschillende boomtypes. Veel gebruikte houtsoorten zijn: eik, beuk, spar (naaldhout). Ieder soort heeft zijn eigen specifieke brandeigenschappen. Daarbij is de ene soort ‘kleveriger’ dan de andere of geeft meer ‘as’. Let daarom bij de aankoop van houtpellets op de gebruikte houtsoort. Houd daarbij rekening met de huidige instellingen van de brander of indien je een andere soort wil gaan gebruiken stel de brander dan opnieuw af.

Misschien wel de belangrijkste specificatie, naast een goede prijs, is de calorische waarde van de houtpellet. Dus de hoeveelheid warmte die hij afgeeft tijdens de verbranding.

Online pellets kopen.

Het lezen van bovenstaande informatie over pellets brengt u wellicht een stap verder in het maken van de juiste keuze voor de beste pellet. In dit geval kunt u rechtstreeks naar onze online shop en daar rustig de informatie bekijken over de PREMIUM HOUTPELLETS die wij in ons assortiment hebben. Wij kunnen deze leveren in zakken van 15Kg op een hele of halve euro pallet. Dat kan variëren van 35 tot 80 zakken op een pallet. Als u bij ons online houtpellets bestelt leveren wij deze standaard bij u aan huis af. In overleg kunt u ze ook bij ons afhalen in onze ruime opslag.

Het kan ook zijn dat u niet geheel zeker bent over het type en de hoeveelheid die voor uw persoonlijke situatie de beste keuze zal zijn.

Wij kunnen u persoonlijk informeren over de mogelijkheden in uw situatie. Gebruik ons contactformulier of ga naar onze webshop en kijk welke producten u eventueel interessant vindt. U heeft de keuze om hier met 1 klik een vrijblijvende offerte aan te vragen. Geef bij de offerte aanvraag aan welke informatie u wenst en of wij u eventueel moeten bellen voor meer informatie over mogelijkheden en prijzen.

Pellet korrels met korting kopen.

Natuurlijk is een goede prijs een belangrijk aspect in het aankoopproces van pellet korrels. Wij hebben daarvoor een module ingericht waarmee we aantrekkelijke kortingen kunnen aanbieden als er meerdere producten tegelijk worden besteld. Om een maximaal rendement te halen uit deze staffelkortingen raden wij u aan rond te kijken in uw directe omgeving, sportclub, kenniskring, familie of anders zodat u maximale korting kunt bedingen op de levering van de gewenste producten.

 

X

Verwacht

Op 10-08 verwachten wij big bags premium pellets.

Afhaalprijs 0,56 euro per kilo

Reserveren noodzakelijk.

Gebruik hiervoor de offerte optie op de product pagina

  • Laatste nieuws
  • Leveringen
  • Beschikbaarheid
  • Nieuwe producten
Baltawood Logo

Onze nieuwsbrief